Arkiv

Årsavgift 2021 och Vänstergolfdagarna 2021

Årsavgift 2021

Nu är det dags att betala in årsavgiften till vår förening. Årsavgiften är 200 kronor och du betalar enklast till vårt bankgiro 467-1020.

Årsavgiften skall vara betald senast den 30 april för att ha rösträtt på föreningens årsmöte. Några av er har redan betalt så ni kan bortse från denna avisering.

Vänstergolfdagarna 2021

Tyvärr såg vi oss tvingade att ställa in 2020 års tävling som ni vet på grund av corona-läget.

I år planerar vi för att kunna hålla tävlingen mellan den 15-17 augusti på Ombergs Golf Resort, och vi har preliminärbokat ett antal dubbelrum och även ett budgetboende på anläggningen.

Kostnaden för tre dagars tävling, boende i dubbelrum i två nätter inkl frukost samt två middagar uppgår till 3.830 kr. Vill du ha enkelrum tillkommer 300 kr/natt. Om man väljer budgetboende blir kostnaden 3.230 kr.

Mer detaljer kring arrangemanget skickar vi ut senare.

Om vi kan genomföra vår tävling i år återstår att se. Mycket hänger på hur smittspridningen utvecklas och hur vaccinationsplanen fortskrider. Värt att notera är att Svenska Golfförbundet just nu avråder starkt från att arrangera golftävlingar tills vidare baserat på att FHM fattat beslut om att idrottsrörelsen från och med 1 mars helt bör avstå från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper eller andra tävlingar med undantag för yrkesmässig idrott.

Svenska Golfförbundets rekommendation kommer att omvärderas veckovis. Vi kommer att ha koll på FHM:s och SGF:s rekommendationer rörande tävlingar.

Vänstergolfdagarna 2021

Vi har tidigare planerat för att hålla Vänstergolfdagarna 2021 på Ombergs Golf Resort under första veckan i juli. Med tanke på Covid-19 och det osäkra vaccinationsläget så planerar vi för att skjuta fram Vänstergolfdagarna 2021 till första halvan av augusti 2021 med förhoppningen att vaccinationen tagit fart och att smittspridningen avtagit. Mer information kommer senare under våren.

Vänster-VM i Frankrike – framflyttat till 2022

Beslut har nu fattats att Vänster-VM i Frankrike som ursprungligen skulle spelats i augusti 2020 och som blev framflyttat till augusti 2021 nu har framflyttats till augusti 2022 på grund av Corona-läget. De som har registrerat sitt deltagande till franska NALG och som betalt startavgift kommer att få information direkt via mail från dem.

Vi hoppas alla att coronaläget blir bättre när vaccinationerna tar fart så VM i Frankrike kan genomföras under augusti 2022.

Julhälsning

Hur trötta är vi inte nu på corona-eländet ? Själv är jag ganska less, men kan inte tala för er andra förstås. Alla begränsningar som bara verkar bli hårdare och hårdare. Men, hur kommer vi att minnas 2020 ? På ytan är det mesta sig likt. Tekoppen på frukostbordet, regnet utanför och golfbagen i förrådet. Inställda vänstergolfdagar på Ombergs GK och VM i Paris.

Julgranen som nu är på plats och lika sned som andra år. I år finns det mer tid att studera granen när veckan före jul ska levas på distans och utan sedvanliga julbord och julmingel.

Oavsett hur less vi är på allt måste vi ändå hålla i och hålla ut ! Vi har klarat att ställa om hur vi ska agera kring och på golfbanorna. Det måste vi troligtvis fortsätta med längre än vad det verkar. Visst finns det digitala versioner av golfspel, men det är inte där vi vill vara. Vi vill vara ute i det fria.

Frågan är vilka spår corona kommer att lämna efter sig när det kommer till mänskligt beteende. För nog har vi börjat se på våra medspelare och andra som rör sig i vår golfvardag som inte alltid är så behagligt. Vi tittar snett på golfspelaren som står för nära eller när vi ser ett gäng som fikar tillsammans. Det är lätt att konstatera att andra gör fel – för jag vet ju vilket beteende jag måste ha.

Ja, nog är 2020 året vi inte glömmer i första taget. Måtte det bli bättre 2021 och att vi kan ses på vänsterdagarna, även om det känns osäkert just nu.

EN RIKTIGT GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

till er alla önskar Ulf Bengtsson

In Memoriam – Leif Olsson

Leif Olsson

Leifs hustru, Birgitta, meddelade oss i förra veckan den tragiska nyheten att Leif avled natten till torsdagen den 1 oktober 2020.

Leif var en av grundarna av Sveriges Vänstergolfares Förening som bildades 1990 och han har varit vänstergolfen personifierad under alla år sedan dess. Denna förening ombildades 2009 till Föreningen NALG SWEDEN och Leif har sedan dess varit hedersmedlem i vår förening. Alla Vänster-SM mellan 1990 och 2009 bar Leifs signum. I juni 2009 arrangerades också Vänster-VM i Sverige och hade knappast kunnat genomföras utan Leifs arbetsinsatser och engagemang för vänstergolfen i Sverige. Leif genomförde sitt sista Vänster-SM på Bro Hof 2015.

Leif har under många år kämpat tappert mot en elakartad cancer.

Våra tankar går nu till Leifs nära och kära.

R.I.P Leif !   Vi kommer alltid att minnas dej med glädje.