Hur trötta är vi inte nu på corona-eländet ? Själv är jag ganska less, men kan inte tala för er andra förstås. Alla begränsningar som bara verkar bli hårdare och hårdare. Men, hur kommer vi att minnas 2020 ? På ytan är det mesta sig likt. Tekoppen på frukostbordet, regnet utanför och golfbagen i förrådet. Inställda vänstergolfdagar på Ombergs GK och VM i Paris.

Julgranen som nu är på plats och lika sned som andra år. I år finns det mer tid att studera granen när veckan före jul ska levas på distans och utan sedvanliga julbord och julmingel.

Oavsett hur less vi är på allt måste vi ändå hålla i och hålla ut ! Vi har klarat att ställa om hur vi ska agera kring och på golfbanorna. Det måste vi troligtvis fortsätta med längre än vad det verkar. Visst finns det digitala versioner av golfspel, men det är inte där vi vill vara. Vi vill vara ute i det fria.

Frågan är vilka spår corona kommer att lämna efter sig när det kommer till mänskligt beteende. För nog har vi börjat se på våra medspelare och andra som rör sig i vår golfvardag som inte alltid är så behagligt. Vi tittar snett på golfspelaren som står för nära eller när vi ser ett gäng som fikar tillsammans. Det är lätt att konstatera att andra gör fel – för jag vet ju vilket beteende jag måste ha.

Ja, nog är 2020 året vi inte glömmer i första taget. Måtte det bli bättre 2021 och att vi kan ses på vänsterdagarna, även om det känns osäkert just nu.

EN RIKTIGT GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

till er alla önskar Ulf Bengtsson