Historia

Sveriges Vänstergolfares Förening

Sveriges Vänstergolfares Förening numera Föreningen NALG SWEDEN bildades i samband med att det första inofficiella – SM spelades på Knistad GoCC utanför Skövde sommaren 1990. Idén väcktes i samband med en artikel i Svensk Golf om en vänsterspelare, Hans-Jurgen Unger, han hade deltagit på VM för vänsterspelare på Irland samma år. Efter denna artikel gick det snabbt. Leif Olsson hade kontakt med Karl-Johan von Wiesen som då drev en golfbutik i Malmö med inriktning mot vänsterspelare och han i sin tur hade kontakt med Rolf Ulvengren i Skövde som kunde fixa en bana att spela på. Innan vi startade allt tog vi även kontakt med Hans-Jurgen för lite tips och idéer från VM tävlingen. Sagt och gjort resan gick från Ystad till Skövde och ett möte med Rolf på Knistad GoCC, detta resulterade till att en interimsstyrelse bildades och vi startade planeringen inför vår första tävling i mitten av juli samma år.

I samband med tävlingen bildades Sveriges Vänstergolfares Förening och vi har sedan dess spelat denna tävling varje år på olika platser Knistad GoCC, Kungsängen, Hökensås, Billingen, Fjällbacka, Grästorp, Köping och Ekerum Golf & Resort.

Veckan innan midsommar 2009 arrangerade Sveriges Vänstergolfares Förening det 19:e världsmästerskapet för vänstergolfare med ett fantastiskt arrangemang i norra Bohuslän.

Navet i detta arrangemang var Tanumstrand där de flesta spelarna inkvarterades. De fyra tävlingsdagarnas spel genomfördes på Fjällbacka GK, Strömstads GK, Sotenäs GK och Mjölkeröds GK i ett fantastiskt svenskt sommarväder och ett lysande arrangemang av föreningen. Spelare från hela världen deltog i tävlingen.

Även tävlingsmässigt blev det en framgång då Bo Sandberg kunde koras till världsmästare för vänstergolfare 2009 på hemmaplan !

Föreningen NALG Sweden

Föreningen bildades i september 2009 då föreningen övertog Sveriges Vänstergolfares Förenings verksamhet genom att arrangera vänstergolfdagarna mellan den 25 – 27 september på Ekerum Golf & Resort, en 3 dagarstävling där 66 spelare deltog i 5 olika klasser.

 

 

Bli medlem

membercard

Partners

Loggo-bild